Start : Filosofen : Lyxräkor från ICA med glutamat
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Lyxräkor från ICA med glutamat
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Lördag, 28 Mars 2009 21:05

ICA tar steget fullt ut till ett hälsosammare sortiment och visar hur mån man är om sina kunder genom att tillsätta smakförstärkare.

(klicka på bilden för en större version.)

När ICA å ena sidan lanserar sitt egna "Eco"-sortiment och säger sig förespråka nyttiga och hälsosamma produkter, och å andra sidan tillsätter E621 (glutamat) i produkter som man normalt kopplar samman med kvalitet och "äkta vara" eftersom de säljs i den manuella disken, så börjar man undra hur dumma ICA tror att deras kunder är?

Kanske beror detta på att ICA:s råvaror är av så dålig kvalitet att man måste tillsätta smakförstärkare för att kunna kalla produkten "lyxräkor"?

Ta en titt hos i din ICA-butik och fråga dem varför de tillsätter smakförstärkare till sina "lyxräkor". Kanske får vi se (känna) "lutfisk med doft av sjöbris" när ICA lanserar lutfisk i egen regi? Helt fri från äkta råvaror.