Start : Filosofen : Mera lägereld (och korv, jägarfalukorv)
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Mera lägereld (och korv, jägarfalukorv)
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Onsdag, 17 December 2008 00:00

Ännu en produkt i Scans "friluft- och vildmarksserie" lanseras. Dessa produkter skall helst förtäras vid en lägereld, alternativt av de som vill uppleva naturen och lägerelden i sitt kök. Den här gången är det Delifalukorven som får sig ett uppsving i form av Jägarfalukorven. Men hur var det med det kokta köttet? Eller var det rökt?

Scans "vanliga" Delifalukorv: Svenskt gris- och nötkött, vatten, potatismjöl, druvsocker, salt, lök, kryddor, antioxidationsmedel E300, cayennepeppar, konserveringsmedel E250. Scans "vanliga" falukorv: Gris- och nötkött, vatten, fett från gris, potatismjöl, salt, lök, kryddor, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250.

För Jägarfalukorv vill Scan hävda att "den har varit längre tid i röken och har en hög andel nötkött, vilket gör att korven är något mörkare och fastare än vanlig falukorv". En fråga som spontant dyker upp är "Längre tid i röken än vaddå? Den vanliga falukorven är ju inte rökt." En annan fråga som följer är "Har Scan verkligen rökt korven på riktigt, eller har man tillsatt rökarom och inte deklarerat detta, precis som de har gjort i sin Jägarbacon?" (eftersom det är för dyrt att röka köttet så tillsätter man konstgjord arom).

Innehållsdeklarationerna är hämtade från Scans hemsida. För Jägarfalukorven finns det ingen innehållsdeklaration på deras hemsida.