Start : Filosofen : Kolla korven
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Kolla korven
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Söndag, 13 April 2008 21:22

Lithells gör stor affär av sin grillkorvslansering under banderollen "Barnens Bästa". Man undrar vems grå celler som tagit semester när den här kampanjen tagits fram. Lithells stoltserar med att man har hela 56% kött i sin "riktiga grillkorv".

 

Att Scan gjort ett riktigt bottennapp i sina "Hot Dogs"-produkter lägger tydligen ribban för andra tillverkare när de tar fram produkter som också riktas till barn/barnfamiljer. Nu slår Lithells på stora trumman och lanserar "riktig grillkorv" med hela 56% kött. Att nästan hälften av innehållet inte är kött spelar tydligen mindre roll.

 

Både Scan och Lithells har sedan tidigare produkter med betydligt högre köttmängd; Scan har sitt Deli-sortiment, och i en del korvar har Scan lyckats få upp köttmängden till hela 90% (bl a Salsiccia). Även Lithells har produkter med högre köttmängd, t ex Kalaswiener (66%), Prima Wiener (70%) och Prima Grillkorv (71%).

Hur kan man då komma på tanken att lansera en produkt med så lågt köttinnehåll som denna "riktiga grillkorv"? Lithells borde skämmas!

Hur svårt kan det vara att ta fram en grillkorvsprodukt som innehåller 70-80% kött, kalla den för "Barnens Grillkorv" och inte strula till det?

Att grilla korv är en spännande, rolig och mysig upplevelse för många barn och föräldrar. Det är lite frihetskänsla över det hela. Låt oss då också vara fria från tankar som "vad är det för skräp jag stoppar i mina barn?"