Start : Filosofen : Är "Familjen Dafgård" inne på nytt spår?
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Är "Familjen Dafgård" inne på nytt spår?
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Fredag, 7 November 2008 20:43

"NYTT RECEPT - GODARE RÄTTER! Vi är inte färdiga, men målet är klart: Inga onödiga tillsatser. Inga konstgjorda färgämnen. Inga artificiella aromer. Alla tillsatser är förstås inte dåliga. En del behövs för konsistens, smak och hållbarhet. Men vi har rensat ut onaturliga smakförstärkare som glutamat E 621. Och vi har jobbat länge med att dra ner på socker och salt i våra rätter. Resultat: Nya, godare recept som innehåller mindre. Det enda vi har lagt till är ingredienser som höjer kvaliteten."

Så säger "Familjen Dafgård" på sin hemsida och i annonser. Låter det för bra för att vara sant? Det får tiden utvisa. "Bättre sent än aldrig" är ett annat sätt att se på saken. Vad man kan undra är varför de tagit dem så lång tid att "komma på" den här idén. Det är ju knappast kärnfysik vi pratar om; Glutamat, t ex, har länge varit en omdiskuterat ämne, likaså konstgjorda färgämnen och artificiella aromer.