Start : Filosofen : Grattis Frödinge Mejeri!
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Grattis Frödinge Mejeri!
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Onsdag, 11 Juni 2008 00:00

Ännu ett företag gör ett magnifikt magplask och övergår till billiga och härdade fetter i sitt produktsortiment; vi introducerar Frödinge Kladdkaka!

Frödinge Mejerier, det "traditionsrika" företaget som givit oss den "klassiska ostkakan" i butiken har kommit på den lysande idén att använda härdade fetter (från raps och palm) i sin Kladdkaka-produkt (enportionsförpackning).

Lite fascinerande är det att man inte finner dessa ingredienser i särskilt många av deras större förpackningar, åtminstone inte enligt deras webbplats. Läser man mellan raderna så skulle man dock kunna gissa att härdade fetter även finns i andra produkter från dem. Såväl Frödinges enportionare med Brownie som deras Chokladtårta innehåller härdade fetter.

På deras webbplats kan man läsa spaltmeter med dravel om miljöcertifierat hit, kvalitet dit och hälsa bortom en PR-avdelnings våta drömmar. Vad härdade industrifetter har att göra i detta sammanhang är ett mysterium för oss på Junkfood.

"Bra råvaror stärker varumärket", hävdar Frödinge. Och då undrar man vilka av deras ingredienser de menar? Är det palmoljan? Vidare tycker de att "Du kan lita på Frödinge". Tack, men nej tack.