Start : Tipset : Makten över Maten
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Makten över Maten
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Onsdag, 11 Juni 2008 00:00

MUDI MUMS - Makten över maten - MJV:s bok om vem som har makten över din mat, och vad du kan göra för att ta den tillbaka. Boken är en uppföljare av Mudimums guiden - Mat utan djurindustri, Mat utan multinationella storföretag.

MUDIMUMS handlar om att ifrågasätta vem som äger och kontrollerar maten vi äter i Sverige. Generellt koncentreras inflytandet över livsmedelsproduktionen i allt färre och allt större företag. Företag drivs av en logik där vinst går före hänsyn till människor, djur och natur.

Man behöver inte vara en hängiven vegetarian, vegan eller hälsofreak för att uppskatta det som tas upp i den här "boken" (mer som ett häfte).

MUDIMUMS startade för 25 år sedan av ett matlag i Gävle som tidigt såg vart utvecklingen var på väg. Matlaget reagerade mot multinationella företags exploatering av människor, djur och miljö. Den exploateringen har inte upphört och trots att kunskapen om världens miljöproblem är större idag än för 25 år sedan fortsätter plundringen med oförminskad styrka.

ISBN: 9789197420952