Start : Svepet : Omtvistat ämne i flera skinkor
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Omtvistat ämne i flera skinkor
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Lördag, 8 November 2008 07:30

Fetma, allergier och leverskador. Trots nya forskarlarm får nästan hälften av skinkorna sin smak från tillsatt glutamat. Det visar Testfaktas analys av nio fabrikat av rökt smörgåsskinka.

I Storbritannien är det portförbjudet hos flera av de största livsmedelskedjorna och i USA skyltar restauranger med att deras mat inte innehåller ämnet. I Sverige däremot hittar man tillsatt glutamat, ofta syntetiskt framställt, i nästan varannan rökt smörgåsskinka – bland annat i skinkorna från Coop och ICA Gott Liv. Det visar den analys som Testfakta låtit laboratoriet Eurofins i Lidköping göra.

Källa: TESTFAKTA.SE, 2008-11-06

 

Junkfood: Här är ett hett tips från oss.. ANVÄND MER KÖTT OCH MINDRE SKRÄP, SÅ SLIPPER NI ANVÄNDA SÅ MYCKET TILLSATSER!