Start : Svepet : Atria om tillsatser i Lönnebergaskinkan
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Atria om tillsatser i Lönnebergaskinkan
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Tisdag, 24 Juni 2008 20:00

I januari anmälde Konsumentföreningen Stockholm en annons för Atrias Lönnebergaskinka till Konsumentverket. Skinkan innehöll sju tillsatser, bland annat smakförstärkaren natriumglutamat (E621). Martin Linde, marknadsdirektör på Atria, kommenterar händelsen.

"Vi arbetar med att plocka bort några tillsatser, bland annat natriumglutamaten. Just nu testar vi att kvaliteten, hållbarheten och smaken inte försämras i de nya produkterna, utan blir minst lika bra" säger han.

Källa: Medlemsbladet Nr 6-7, Konsumentföreningen Stockholm


Junkfood ställer sig frågande till hur man förbättrar kvalitet, hållbarhet eller smak genom att tillföra natriumglutamat. Vore det inte en idé att använda råvaror och beredningsmetoder som ger god smak på en mer naturlig väg?