Start : Svepet : Skolluncherna allt dyrare
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Skolluncherna allt dyrare
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Tisdag, 30 September 2008 11:23

Högre matpris drabbar skolor; de höjda matpriserna har gjort skolluncherna på Kungsholmen i Stockholm dyrare. Och när skolorna måste lägga mer pengar på maten blir det mindre pengar över till annat.

Maten i Kungsholmens grundskolor har hittills inte påverkats av att matpriserna stigit. Däremot tvingas skolorna lägga mer pengar på skolluncherna - pengar som annars skulle ha gått till annat.

Marie Åsward, VD på Matsam, berättar att råvarorna till varje portion skolmat på Kungsholmen numera kostar omkring 9 kronor, vilket är en krona mer än för två år sedan. Räknar man in transporter och kökspersonalens löner är priset per portion uppe i 26 kronor. Det är 50 procent mer än för tio år sedan.

Källa: Mitt i Kungsholmen, 2008-09-30

 

Junkfood: Det är helt fascinerande att vi i ett land som Sverige inte har råd att i skolorna ha både bra mat och tillgång till bra material och utrustning till våra barn/elever. "Landet som kunde vara en IT-nation men valde bättre skolmat."