Start : Svepet
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Omtvistat ämne i flera skinkor
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Lördag, 8 November 2008 07:30

Fetma, allergier och leverskador. Trots nya forskarlarm får nästan hälften av skinkorna sin smak från tillsatt glutamat. Det visar Testfaktas analys av nio fabrikat av rökt smörgåsskinka.

Läs mer...
 
Bakterier i många charkprodukter
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Tisdag, 14 Oktober 2008 12:33

Nästan sex av tio skivade charkprodukter i matbutikerna i Västra Götaland innehåller för mycket bakterier. Rostbiff och kokt skinka är de enskilda varor som oftast hanterats fel. Hållbarhetstiderna är för långa.

Läs mer...
 
Scan sviker konsumenterna och bönderna
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Fredag, 3 Oktober 2008 18:33

Köttkoncernen Scan slutar märka sina ekologiska produkter med KRAV-symbolen och ska istället marknadsföra sitt eget varumärke "Scan ekologiskt". Scan sviker med detta beslut de konsumenter som själva vill göra ett medvetet val när de handlar. Scan riskerar också att tappa marknadsandelar när bönderna säljer sina produkter via andra kanaler som förstår vikten av att lyfta fram alla de mervärden om en KRAV-märkt och ofta lokal produktion står för.

Läs mer...
 
Skolluncherna allt dyrare
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Tisdag, 30 September 2008 11:23

Högre matpris drabbar skolor; de höjda matpriserna har gjort skolluncherna på Kungsholmen i Stockholm dyrare. Och när skolorna måste lägga mer pengar på maten blir det mindre pengar över till annat.

Läs mer...
 
Eko-odlare prisad på skördefest
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Söndag, 28 September 2008 14:37

Saltå KvarnDet ekologiskt inriktade företaget Saltå Kvarn har fått utmärkelsen Årets uppstickare på Ölands Skördefest av lantbrukarnas riksförbund och Livsmedelsföretagen.

Läs mer...
 
<< Start < Föregående 1 2 3 4 5 Nästa > Slut >>

Sida 3 av 5