Start
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Natamycin används fortfarande i ost
Söndag, 7 December 2008 07:30

Testfakta har testat åtta fabrikat av prästost; förutom att fetthalten avvek från det som uppgavs på förpackningen, så hittade man också att konserveringsmedlet E235, eller Natamycin, fortfarande användes i två av ostarna. Natamycin är en kontroversiell tillsats.

Läs mer...
 
Årets mest onödiga korvprodukt?
Tisdag, 11 November 2008 14:18

Scan skulle kunna vara en kandidat för utmärkelsen "Årets mest onödiga korvprodukt 2008". Med sitt odiskutabla sinne för vad konsumenterna vill ha så har Scans marknadsgenier tagit fram .. ta-daa .. färdigskivad falukorv! Produkten du inte visste att du behövde. Varför inte lägga ned tiden och pengarna på att ta fram produkter med mindre tillsatser och bättre råvaror istället? Bara ett tips.

 
Lägereld och Jägarbacon
Lördag, 8 November 2008 13:42

Scans Jägarbacon är den lite kaxigare bacon-produkten för den som gärna äter sin mat ute i naturen, framför en öppen eld. Ja, så tycker i alla fall Scan. Men hur var det med det kokta fläsket? Eller var det rökt?

Läs mer...
 
Omtvistat ämne i flera skinkor
Lördag, 8 November 2008 07:30

Fetma, allergier och leverskador. Trots nya forskarlarm får nästan hälften av skinkorna sin smak från tillsatt glutamat. Det visar Testfaktas analys av nio fabrikat av rökt smörgåsskinka.

Läs mer...
 
Är "Familjen Dafgård" inne på nytt spår?
Fredag, 7 November 2008 20:43

"NYTT RECEPT - GODARE RÄTTER! Vi är inte färdiga, men målet är klart: Inga onödiga tillsatser. Inga konstgjorda färgämnen. Inga artificiella aromer. Alla tillsatser är förstås inte dåliga. En del behövs för konsistens, smak och hållbarhet. Men vi har rensat ut onaturliga smakförstärkare som glutamat E 621. Och vi har jobbat länge med att dra ner på socker och salt i våra rätter. Resultat: Nya, godare recept som innehåller mindre. Det enda vi har lagt till är ingredienser som höjer kvaliteten."

Läs mer...
 
<< Start < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 Nästa > Slut >>

Sida 4 av 7