Start : Filosofen : Ekolådan, en riktigt god idé!
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Ekolådan, en riktigt god idé!
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Måndag, 17 Mars 2008 14:23
Det ska vara enkelt att handla ekologiskt. Som prenumerant på Ekolådan får du en låda med ekologiska frukter och grönsaker levererad ända till dörren. Dessutom får du recept som ger dig inspiration att laga av allt det goda. Om du vill kan du också komplettera din låda med varor ur vårt stora tilläggssortiment; bröd, ägg, juicer, müsli och mycket annat.

Ja, så beskriver Ekolådan sin företagsidé på sin webbplats. Och med denna idé som utgångspunkt har de lyckats överträffa t o m våra förväntningar! Vi har funderat ganska länge på om vi verkligen inte har något att anmärka på, och vi har faktiskt inte kommit på något.

Konceptet är enkelt. Du prenumererar på leveranser av ekologiska råvaror och produkter. Du väljer själv hur ofta du vill ha en låda, och vad den skall innehålla. Du kan sedan komplettera lådan med tilläggsprodukter. Lådornas grundutförande är säsongsbaserat för att på så sätt hålla koll på miljöpåverkan som långa transporter annars medför.

Personalen är serviceinriktad och svarar gladeligen på frågor om produkter, transporter, koncept, mm. Ekolådans webbplats är enkel och väl fungerande i sin uppbyggnad. Kanske finns här en smärre anmärkning; det är inte alltid uppenbart att man faktiskt har uppdaterat sin prenumeration -- men det har man, och det fungerar.

Vi har testat både frukt- och grönsakslådor. Vi har kompletterat våra beställningar (deras delikatessknäckebröd är utsökt), och vi har fått leveranser vars innehåll varit av mycket hög kvalitet.

Ekolådan har också leveranser till företag, något att tänka på när avtalen om alla fruktkorgar skall omförhandlas!

Priset då? Ja, visst kostar det pengar, det gör ju bra råvaror. Du får dem dessutom hemskickade. Ekolådan tål att jämföras med eko-produkter från andra butiker och leverantörer; och du slipper köra/åka/gå dit för att handla dem.