Start : Filosofen
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Önos, med tillsatt aspartam
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Måndag, 9 Oktober 2006 15:48

1903 grundade Ragnar Wollin Önos i skånska Tollarp. Hans noggranhet med allt vad naturens skafferi hade att erbjuda har präglat tillverkningen allt sedan dess - tillräckligt bra är inte bra nog.

Etthundratre år senare har Ragnar Wollins skapelse tröttnat på vad naturen har att erbjuda och använder sig istället av sötningsmedlet aspartam, så att man stolt kan skriva "Utan tillsatt socker" på en del av sina burkar med Önos jordgubbssylt. Varför skriver de inte "Nu med aspartam" istället? Man kan tänka sig att det kanske inte skulle sälja lika bra om man var mer direkt och uppriktig.

Hur aspartam (sötningsmedel) kan vara bättre än att helt enkelt ha mindre, men riktigt, socker är en gåta som jag inte tror någon på Önos kan svara på. Det skall möjligen vara för diabetiker. Det är dock tveksamt om Önos tagit fram sina "Utan tillsatt socker"-produkter med diabetiker i åtanke.

Konstigt nog nämner inte Procordia Food (de äger Önos) någonting om sin syn på sötningsmedel eller liknande tillsatser i sina produkter när man presenterar sin syn på mat ("Vår syn på mat") på deras webbplats; däremot pratar man mycket och gärna om alla sina experter.

Läs mer:

* Sötningsmedel inte så sött

* Livsmedel som innehåller sötningsmedlet sukralos

 
<< Start < Föregående 1 2 3 4 Nästa > Slut >>

Sida 4 av 4