Start : Filosofen
Tänk på vad du äter
Annars gör någon det åt dig

Ny sajt!

Vi har uppgraderat vår sajt. Detta innebär med stor säkerhet att vissa sidor fortfarande saknas och att andra sidor fått nya "adresser". Så om ni får ett felmeddelande, vänligen gå till startsidan och sök efter den artikel ni letar efter
Kolla korven
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Söndag, 13 April 2008 21:22

Lithells gör stor affär av sin grillkorvslansering under banderollen "Barnens Bästa". Man undrar vems grå celler som tagit semester när den här kampanjen tagits fram. Lithells stoltserar med att man har hela 56% kött i sin "riktiga grillkorv".

 

Läs mer...
 
Gör Unilever en Knorr i frågan om Glutamat?
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Måndag, 17 Mars 2008 16:16

Vi har varit på ännu ett s k "Matråd" i Kullskolan i Stockholm och kan konstatera att det verkar löna sig att tjata och ställa krav. Knorr levererar nu buljong utan glutamat!

Läs mer...
 
Ekolådan, en riktigt god idé!
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Måndag, 17 Mars 2008 14:23
Det ska vara enkelt att handla ekologiskt. Som prenumerant på Ekolådan får du en låda med ekologiska frukter och grönsaker levererad ända till dörren. Dessutom får du recept som ger dig inspiration att laga av allt det goda. Om du vill kan du också komplettera din låda med varor ur vårt stora tilläggssortiment; bröd, ägg, juicer, müsli och mycket annat.

Ja, så beskriver Ekolådan sin företagsidé på sin webbplats. Och med denna idé som utgångspunkt har de lyckats överträffa t o m våra förväntningar! Vi har funderat ganska länge på om vi verkligen inte har något att anmärka på, och vi har faktiskt inte kommit på något.

Läs mer...
 
Junkfood besöker Kullskolans matsal
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Söndag, 12 November 2006 23:22

Kullskolan i Kristineberg på Kungsholmen i Stockholm har, precis som andra skolor på Kungsholmen, bytt leverantör av sin skolmat till företaget Matsam. Då det initialt förekommit många klagomål på skolmaten här så bestämde vi oss för att testa maten på plats.

Kullskolan finner man i Kristineberg på Kungsholmen. Som så många andra skolor i Stockholm så är skolan realtivt utsatt vad gäler trafik och luftföroreningar. Det som ändå gör skolans läge smått idylliskt, om man bortser från trafiken från Drottningsholmsvägen och flygtrafiken vid Bromma, är dess placering på en liten kulle, samt Kristinebergs och Fredhälls grönområden.

Kullskolan har, precis som andra skolor på Kungsholmen, fått en ny matleverantör; Matsam. Inledningsvis var det många klagomål på maten, något som Matsam nu säger sig ha kommit till rätta med. På ett möte med föräldrarföreningen för Kullskolan framkom det synpunkter i linje med att matens kvalitet inte får vara en pågående process utan att det skall vara rätt "på en gång". Det är svårt att inte hålla med när det gäller vad som borde vara ett av de viktigaste målen för våra barn.

Läs mer...
 
Coop och KF gör en McDonald's
Skrivet av Joaquim Homrighausen   
Söndag, 12 November 2006 19:32
Coop och KF gör en McDonald's och friskriver sig från allt ansvar vad gäller barns matvanor. Precis som så många andra företag låter man munnen säga en sak medans händerna visar en helt annan sak.
 
<< Start < Föregående 1 2 3 4 Nästa > Slut >>

Sida 3 av 4